[huge_it_slider id='1']
K-3 Társkamaráink honlapjai : Nógrád MegyeHeves Megye

Korábbi híreink

2021.09.03-04. K-3 szekszárdi találkozó képek

A TMMK Energetikai Szakcsoport energetikai mérnökhallgató, energetikai mérnök tehetséggondozó díjak átadására került sor 2020.09.28-án Pakson

Cziczer János adta át az okleveleket a Magyar Mérnöki Kamara Tolna Megyei Energetikai Szakcsoportja által kiírt diplomatervpályázat nyerteseinek. A szakcsoport pilot jelleggel, első alkalommal hirdette meg a pályázatot, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson azoknak az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök hallgatóknak, akik a nukleáris ipar iránt elkötelezettséget éreznek és a szakdolgozatukkal olyan értékes gondolatokat fogalmaznak meg, amelyek a nukleáris energetika fejlődését, biztonságos üzemeltetését elősegítik.

Cziczer János elmondta: tíz pályamunka érkezett be a meghirdetett határidőig, melyeket a bíráló bizottság (elnöke: Cziczer János üzemeltetési igazgató Paks 2, tagjai: Hetzmann Albert TMMK Energetikai Szakcsoport elnökségi tag, Debreczeni Sándor TMMK Energetikai Szakcsoport elnök) átfogó szempontrendszer szerint értékelték a dolgozatokat. A hangsúlyosabb szempontok között meg kell említeni az egyéni tevékenységre visszavezethető megállapításokat és a fejlesztési javaslatokat, különös tekintettel a gyakorlati megvalósíthatóságra.

Az első helyezett Erdei Réka szakdolgozatában az atomerőművekben alkalmazott roncsolásmentes vizsgálatok megbízhatóságára szolgáló mutatókat elemezte és kimutathatósági valószínűségüket mutatta be.

Azonos pontszámmal lett második helyezett Molnár Ferenc és Rádi Róbert Dániel. Molnár Ferenc átfogóan értékelte a villamosenergia-termelés és a kapcsolódó károsanyag-kibocsátások jelenlegi és jövőbeni alakulását, Rádi Róbert Dániel pedig részletesen ismertette az AES-2006 típus fejlesztési alapját képező VVER-1000 blokktípus főbb technológiai paramétereit, illetve bemutatta a NAÜ által fejlesztett VVER-1000 szimulátort.

A harmadik helyezett Szakács Máté a nukleáris alapú energiatermelés új területét mutatta be.  Szakdolgozata ismertette a kis moduláris reaktorokat, amelyeknek működési elve a hagyományos atomerőművekkel azonos, ám technológiai szempontból teljesen eltérő működésűek.

Kedden délután került sor a Tolna Megyei Mérnöki Kamara (TMMK) idei Taggyűlésére és Szakmai Fórumára

Kedden délután került sor a Tolna Megyei Mérnöki Kamara (TMMK) idei Taggyűlésére és Szakmai Fórumára. Díjakat és címeket adtak át Szekszárdon, a Mészáros Borházban.
Palotásné Kővári Terézia, a TMMK elnöke elmondta: egy-egy ilyen gyűlésen a kamarával kapcsolatos éves eseményekről hangzanak el beszámolók, a pénzügyi teljesítés és terv is téma. Normális körülmények között május végéig tartják meg az éves gyűlést. Idén a koronavírus-járvány miatt tolódott szeptemberre, most azonban már szerét kellett ejteni. Járványügyi óvintézkedések mellett zajlott le a rendezvény, a maszk és kézfertőtlenítő használata kötelező volt. A határozatképességhez legalább negyvenöt tag jelenlétére van szükség – ez megvalósult.
A Tolna Megyei Mérnöki Kamaráért végzett tevékenység elismerése gyanánt járó Kőrösi Miklós Díjat Kaveczki László érdemelte ki, aki a TMMK Választási Jelölőbizottságának elnökeként is érdemeket szerzett. A TMMK Alkotói Díjat Tarr Jánosnak ítélték oda kiemelkedő mérnöki teljesítményéért. Tarr János 1992 óta tervezőként dolgozik; távközlési tervező, szakértő és erősáramú tervező. A díjról azt mondta: számára nagyon sokat jelent és nagyon nagy megtiszteltetés. A Bohli Antal Ifjúsági Díjat Komjáthy Attila földmérő mérnök kapta, az M6-os autópálya építése során nyújtott geodéta munkájáért.

 

A Postumus Alkotói Díjat Szabó György részére adományozták, akinek gyermekei – Szabó Noémi, Szabó Balázs és Szabó R. Emese – vették át az elismerést. Hídépítő mérnök, kamarai tag, a komáromi hídépítő munkák műszaki ellenőre volt. A hetvenöt év felettiek által elérhető Mérnöki Kamara Örökös Tag címeket is kiosztották Frigyesi Ferenc légtechnikai szakmérnök, gépészmérnök, Füredi Ferenc gépészmérnök és Ribányi József építőmérnök számára.

A keddi szakmai fórumon első alkalommal mutatták be Korcsmár István, a Tolna Megyei Mérnöki Kamara elnökségi tagjának a szekszárdi gázrobbanás következményeiről készített felvételét. Ehhez kapcsolódóan tartott előadást Péri Gábor, a TMMK elnökségi tagja, aki a gázrobbanást követő helyreállításhoz dolgozott ki statikai terveket.

Meghívó 2020. évi TMMK Taggyűlésre

MEGHÍVÓ

a Tolna Megyei Mérnöki Kamara

2020. évi Taggyűlésére és Szakmai Fórumára

Időpont:     2020. szeptember 15. (kedd) 13:30 óra

Helyszín:    Mészáros Borház    7100 Szekszárd, Kossuth L. u.26.

A taggyűlés határozatképes, ha a bejegyzett tagok több mint fele jelen van. Ennek hiánya esetén a megismételt, azonos napirenddel összehívott taggyűlésre a fenti helyszínen fél órával később – 2020. szeptember 15-én, 14.00 órakor – kerül sor. A taggyűlés határozatképes, ha azon a bejegyzett tagok több mint 10 %-a jelen van.

 

Napirend:

13:30 – 14:00      Regisztráció

14:00 – 14:30      A taggyűlés megnyitása, köszöntők: Palotásné Kővári Terézia TMMK elnök, MMK képviselője

14:30 – 15:15      A 2020. évi „Kőrösi Miklós Díj”, a „TMMK Alkotói Díj”, Szabó György részére adományozandó „Postumus Alkotói Díj”, a Bohli Antal Ifjúsági díj” kitüntetések, a „Mérnöki Kamara Örökös Tag” címek, valamint az Energetikai Szakcsoporti díjak átadása.

15:15 – 15:50      A TMMK Elnöksége 2019. évi beszámolója

Előterjesztő: Palotásné Kővári Terézia elnök

A 2019. évi költségvetés teljesítése és a 2020. évi költségvetési terv ismertetése

Előterjesztő: Palotásné Kővári Terézia

A Felügyelő Bizottság beszámolója

Előterjesztő: Hucker Csaba FB. elnök

Az Etikai – Fegyelmi Bizottság tájékoztatója

Előterjesztő: Batu Árpád EFB elnök

Az Elnökség beszámolójának, a 2019. évi költségvetés teljesítésének, valamint

a 2020. évi költségvetés tervének elfogadása

15:50 – 16:00      A Választási és Jelölőbizottság tagjainak újraválasztása

16:00 – 16:15      Kávészünet

16:15 – 17:30      Szakmai Fórum:

16:15 – 16:45      A 2020. évi Alkotói Díjjal kitüntetett Tarr János távközlési mérnök, gazdasági szakmérnök szakmai előadása

16:45 – 17:15      A 2020. évi Bohli Antal ifjúsági Díjjal kitüntetett Komjáthy Attila földmérő mérnök szakmai előadása

17:15 – 17:45       Előadások a 2019. évi szekszárdi Herman Ottó lakótelepen bekövetkezett gázrobbanás utáni stabilitási, helyreállítási munkálatokról, valamint a kivitelezésről készített kisfilm bemutatása:

 • Péri Gábor statikus tervező
 • Korcsmár István kivitelező (Alisca Bau Zrt.)

17:45 –               Büfé majd Borkóstoló

A taggyűlésen való részvételi szándékát legkésőbb szeptember 8-án 12:00 óráig jelezni szíveskedjék a tmmk@tolna.net email címre.

Ügyfélfogadási tájékoztató

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,

hogy irodai nyitvatartásunk

2020.07.20 – 24. között

az alábbiak szerint alakul:

2020.07.20 – 23. (H-CS) : 10:00 – 15:00 óra

2020.07.24. (Péntek) : ZÁRVA

Irodai újranyitás – személyes ügyintézés

Tisztelt Kollégák!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. június 15-től az elektronikus ügyintézés mellett,  ismételten lehetőség nyílik az irodában történő személyes ügyintézésre is a megszokott ügyfélfogadási rend szerint:

Ügyfélfogadás:

Hétfő- Csütörtök: 9:00-15:00
Péntek: 8:00-13:00

A fenti dátumtól a kamarai vezetékes telefonon (06-74/407-420) is újra elérhetőek vagyunk.

Az Önök és kollégáink egészségének megóvása érdekében azonban kamaránk újranyitása az alábbi óvintézkedések mellett történik:

 • Amennyiben Ön közvetlen kapcsolatban van, vagy volt a közelmúltban igazoltan, vagy feltételezhetően fertőzött beteg személlyel, illetve a betegség legkisebb jelét megfigyeli saját magán, úgy kérjük, hogy ne lépjen be az irodába, helyette válassza az elektronikus vagy telefonos ügyintézést.

 

 • Kérjük, hogy az irodába belépve az ügyintézőkkel és egymással szemben is tartsák be a kellő távolságot.

 

A jogosultság kiadását követő egy éven belüli beszámoló vizsgával kapcsolatos tájékoztatót az mmk honlapján olvashatják: https://mmk.hu/ugyintezes/vizsga

Kérjük az érintettek a vizsgára való jelentkezésükről gondoskodni szíveskedjenek.

 

 

ENERGETIKAI MÉRNÖK HALLGATÓ, ENERGETIKAI MÉRNÖK TEHETSÉGGONDOZÓ PÁLYÁZAT

ENERGETIKAI MÉRNÖK HALLGATÓ, ENERGETIKAI MÉRNÖK TEHETSÉGGONDOZÓ PÁLYÁZAT

Magyar Mérnöki Kamara Energetikai Tagozat Tolna Megyei Szakcsoportja pályázatot hirdet ENERGETIKAI MÉRNÖK TEHETSÉG DÍJ elnyerésére.

A díj adományozásának célja az elnökség által meghatározott témában benyújtott, kiemelkedő színvonalú tanulmány elismerésével az energetikai mérnökhallgatók, pályakezdő fiatal mérnökök szakmai közösségbe illeszkedésének elősegítése.
A pályázatot benyújtani lehetősége van minden a Paks 2 Akadémia 
„Atomerőművi üzemeltetési szakmérnök” képzésen eredményesen részt vett hallgatónak, aki a kiírt témában saját kreatív munkájának hozzáadásával, alapos szakirodalmi áttekintést, összehasonlító elemzést nyújtó művel pályázik. 

A nyertes pályázók díszoklevélben és pályázati díjban részesülnek.

A kiírók éves 50.000-os díjalapot hoznak létre, amiből a legjobbnak ítélt pályamunkát ismerik el.

A pályázatok értékelését a Magyar Mérnöki Kamara Energetikai Tagozat Tolna Megyei Szakcsoportja által létrehozott bírálóbizottság végzi. Amennyiben a szakdolgozat nem magyar nyelvű, úgy magyar nyelvű összefoglalót kérünk.

Ha a pályázattal kapcsolatosan kérdések merülnek fel, az Energetikai Szakcsoport elnökénél, Debreczeni Sándornál lehet érdeklődni az alábbi elérhetőségeken: debreczenis@ovit.hu , 06-20/584-1888.
Érdeklődéssel és bizalommal várjuk fiatal kollégáink pályázatait.

A pályázathoz szükséges mellékletek:
– Pályázati jelentkezési lap
– Pályamunka
– Egy oldalas összefoglaló a pályamunkáról
– Szakmai önéletrajz

PÁLYÁZAT ELBÍRÁLÁSI SZEMPONTOK

A pályázat benyújtásának határideje: 2020. július 15.

A pályázat benyújtása elektronikus úton a tmmk@tolna.net e-mail címre.

A díjakat az oklevéllel együtt, a Tolna Megyei Mérnöki Kamara éves Taggyűlésén adjuk át.

A PAKSI POLGÁRMESTERI HIVATAL pályázatot hirdet MAGASÉPÍTÉSI BERUHÁZÓI munkakör betöltésére

A PAKSI POLGÁRMESTERI HIVATAL PÁLYÁZATOT HIRDET

MAGASÉPÍTÉSI BERUHÁZÓI MUNKAKÖR

HATÁROZATLAN IDŐRE SZÓLÓ

BETÖLTÉSÉRE

 

A feladat jellege:

Önkormányzati ingatlanokkal kapcsolatos magasépítési fenntartási, beruházási feladatok ellátása.

A munkakör betöltésének feltételei:

 • magyar állampolgárság,
 • büntetlen előélet,
 • cselekvőképesség,
 • középfokú végzettség esetén építőipar ágazat, építészeti alapozó oktatásban szerzett végzettség (korábbi oktatási rendszerben építőipari szakközépiskola magasépítési tagozaton szerzett végzettség), vagy
 • egyetemi vagy főiskolai szintű
  • építőmérnök: szerkezetépítő szakirány,
  • építészmérnök,
  • szerkezetépítő szakmérnök
 • érvényes „B” kategóriás személygépkocsi-vezetői engedély megléte és járművezetési gyakorlat,
 • kiválasztás esetén vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség teljesítése.

Előnyt jelent:

 • középfokú végzettség esetén közigazgatási alapvizsga, felsőfokú végzettség esetén közigazgatási szakvizsga megléte,
 • szakmai (tervezői, kivitelezői, beruházói) gyakorlat,
 • közigazgatási gyakorlat,
 • általános építmények (ME-É) építési műszaki ellenőri szakterületen, vagy ugyanezen szakterületen – érvényes – korábbi műszaki ellenőri jogosultság megléte,
 • középfokú végzettség esetén magasépítő technikusi képesítés.

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

 • végzettséget, képzettséget igazoló okiratok másolata,
 • 3 hónapnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítvány,
 • a 87/2019. (IV.23.) Korm. rend. 1. sz. melléklete szerinti szakmai önéletrajz,
 • érvényes személygépkocsi-vezetői engedély másolata.

Illetmény és egyéb juttatások:

 • a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény szerint.

A pályázat benyújtási határideje: 2020. május 29.

Benyújtási határidőn postai benyújtás esetén 2020. május 29-ei postabélyegző, személyes vagy e-mailen történő benyújtás esetén 2020. május 29. 12,00 óra értendő.

A pályázatot a Paksi Polgármesteri Hivatal címére, Dr. Blazsek Balázs címzetes főjegyzőhöz kell benyújtani (7030 Paks, Dózsa Gy. út 55-61., e-mail: jegyzo@paks.hu).

A borítékra a címzésen túl írják rá „PÁLYÁZAT MAGASÉPÍTÉSI BERUHÁZÓI MUNKAKÖR BETÖLTÉSÉRE”, valamint a pályázat azonosító számát: JT/242/2020.

Az állással kapcsolatban érdeklődni Hum Ferenc műszaki osztályvezetőnél lehet a +36 75/500-526-os telefonszámon.

A pályázatok elbírálásának határideje: 2020. június 10.

A munkakör 2020. június 15. napjától tölthető be.

A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a pályázati eljárást indokolás nélkül eredménytelennek nyilvánítsa.

Gratuláció Dr. Hajtó Ödön MMK alapító elnök úr részére

A Magyar Mérnöki Kamara Tartószerkezeti Tagozata a legkiválóbb statikus mérnökök és szerkezettervezők – elsősorban erkölcsi – elismerésére kitüntetést alapított, amelyet a neves és széles körben elismert szerkezettervező mérnökről, dr. Menyhárd Istvánról nevezett el.

Nagy Gyula MMK elnök március 9-én adta át a Duna Palota Színháztermében a Kamara idei kitüntetéseit a kiemelkedő mérnöki teljesítmények és a nagyszerű életművek elismeréseként.

A tagozat 2019. évi Életmű díjazottja  Dr. Hajtó Ödön, a Kamara alapító elnöke.

 

Gratulálunk a kitüntetéshez!

 

források, további cikkek:

Kapcsolataink

mmk mvm tolnamegyeikormanyhivatal tolnamegye szekszard kpvk ddek kte hidrlogo ete aliscabau tarrkft szc nyomda