A 2023. évi C. törvény előírásai szerint 2025. január 1-je után felelős műszaki vezetői és műszaki ellenőri, valamint épületenergetikai tanúsítói tevékenység az építés területén csak kamarai tagsággal és jogosultsággal végezhető. A jogosultsággal rendelkezőknek a törvény e részének hatályba lépését (2024. október 1.) követően kérvényezniük kell kamarai tagfelvételüket.

 

Jelenleg csak a felsőfokú végzettséggel rendelkező szakmagyakorlókat kérjük, hogy a torlódások elkerülése érdekében már a nyár folyamán kérelmezzék tagfelvételüket!

A felsőfokú végzettséggel nem rendelkező szakmagyakorlók teendőit és szakmagyakorlásuk feltételeit egy később megjelenő rendelet fogja szabályozni, melyről a rendelet megjelenése után adunk tájékoztatást.

A tagfelvétel nem jár többlet adminisztrációs költségekkel, a belépésnek nincs eljárási díja.

Felhívjuk továbbá a figyelmét, hogy amennyiben a törvény hatályba lépését követő 90 napon belül (azaz 2024. év végéig) nem kezdeményezi a felvételt, jogosultságait nem gyakorolhatja.

A tagfelvételre vonatkozó jelentkezési lapot kérjük kitöltve (az abban kért melléklettel együtt) visszaküldeni szíveskedjen a tmmk@tolna.net email címre.

jelentkezési lap kamarai tagsághoz