A Tolna Vármegyei Mérnöki Kamara idei taggyűlését és szakmai fórumát 2024.04.26-án tartotta pénteken Szekszárdon, a Hotel Merops rendezvénytermében.

A megjelenteket elsőként Palotásné Kővári Terézia, a kamara elnöke köszöntötte, majd dr. Rátkai Gábornak, a Magyar Mérnöki Kamara főtitkárának adta át a szót, aki felidézte, hogy egy évvel ezelőtt ugyanezen a helyszínen rendezték az országos titkári értekezletet – eredményesen.

Ezt követően elnök asszony átadta a kamarai díjakat:

A Szakmai és kamarai munkájáért Kőrösi Miklós-díjban részesült Szeleczki József vízellátási és csatornázási mérnök, vízépítési szakmérnök. A Tolna Vármegyei Mérnöki Kamara Alkotói díját vehette át műszaki alkotó munkájáért, feltalálói tevékenységéért dr. Orbán Gyula okleveles vegyészmérnök. A 45 év alatti fiatal szakemberek elismerésére alapított Bohli Antal Ifjúsági Díjat idén Csöndes Éva okleveles építőmérnök kapta. Örökös Mérnöki Kamarai Tagok lettek a még aktív 75 év feletti szakemberek, így Egyed Sándor földmérő mérnök, Friedmann Tamás gépészmérnök, vízépítési szakmérnök, Héjjas István okleveles építőmérnök, Rácz László épületgépész mérnök és Szabó János okleveles építőmérnök.

Friedmann Tamás (balra), Szeleczki József, Palotásné Kővári Terézia, dr. Orbán Gyula és Szabó János
Fotó: Mártonfai Dénes

 

A taggyűlésről megjelent cikket az alábbi linken olvashatják el: https://www.teol.hu/helyi-kozelet/2024/04/a-mernoki-kamara-dijazta-a-kiemelkedo-szakmai-es-alkoto-munkat-galeria