2021.05.11-én Sipos László tagtársunk a MMK Energetikai tagozatának egyik legmagasabb kitüntetésében, Ronkay Ferenc Mérnök díjban részesült kiemelt szakmai és közéleti tevékenységének eredményeképpen.
A TMMK elnöksége gratulál a kitüntetéséhez.

Sipos László villamosmérnök és minőségügyi szakmérnök.
Az idén Ronkay díjjal kitüntetett Sipos László a Bábolnán szerzett tervezői és karbantartói gyakorlat után 1983 óta a Paksi Atomerőmű munkavállalója. Kiemelkedő szervező készségére és újításaira felfigyelve megszervezte majd 1993-ig vezette az atomerőmű hírközlési osztályát. Munkája eredményeképpen több jelentős üzembiztonsági fejlesztés megvalósult Pakson, mely hozzájárult hazánk egyetlen atomerőművének biztonságához.
1993 óta foglalkozik minőségüggyel, mely az atomerőművi személyzet felkészítésében, vizsgáztatásában, a beszállítói tevékenység felügyeletében és ellenőrzésében elengedhetetlen.
László minőségügyi szakmérnökként a Mérnöki Kamarát képviselve, 2001 óta tagja az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar minőségügyi szakmérnök képzés élén álló Irányító testületnek.
A Paksi Atomerőmű minősített oktatója, mely tevékenysége során a folyamatosan gyarapodó elméleti ismereteit és gyakorlati tapasztalatait át tudja adni a jövő szakembereinek, a feltörekvő mérnök generációnak.
László kamarai tevékenysége példa értékű. Alapító tagja a Tolna Megyei Mérnöki Kamarának, mely alelnöki pozícióját 5 cikluson keresztül töltötte be. Alapító tagja a Mérnök Újság szerkesztő bizottságának, mely „Könyvajánló” rovatát a mai napig szerkeszti. Alapítója a történeti bizottságnak, szerkeszti az mmk.hu-n a „Mérnöki évfordulók, emléknapok és programok” rovatot.
Az MMK Energetikai Tagozatán belül az egyik alapító szervezője volt az Atomenergetikai Szakosztálynak.