[huge_it_slider id='1']
K-3 Társkamaráink honlapjai : Nógrád MegyeHeves Megye

Az MMK működése a koronavírus járvány idején

A koronavírus járvány második hulláma miatt a Kormány új intézkedéseket hozott, amelyeket figyelembe véve a kamara – további értesítésig – a következők szerint segíti a mérnökök, szakmagyakorlók és minden más érintett munkáját:

Kamarai ügyintézés a veszélyhelyzet ideje alatt:

November 16-tól – további döntésig – az országos kamara titkársága elsősorban távmunkában, online módon látja el feladataitA személyes ügyintézés szünetel. Kérjük, hogy ügyeiket elektronikus úton intézzék. Az egyes konkrét ügyintézési módokról és lehetőségekről kérjük, hogy mindenki előzetesen érdeklődjön a területi kamaránál vagy az országos kamara titkárságánál.

A postát hetente kétszer vesszük át, illetve továbbítjuk, emiatt a válaszadás a szokásosnál esetenként hosszabb lehet.
Az irodai telefonokat átirányítottuk illetékes kollégáinkhoz mobiltelefonokra, így – ügyfélfogadási időben – kollégáink elérhetőek maradnak.

Országos kamara hírei, elérhetőségei: https://mmk.hu
Területi kamarák közvetlen elérhetőségei: https://www.mmk.hu/szervezet/megyei_kamarak


Továbbképzések:

A kamarai továbbképzések személyes részvétellel további intézkedésig nem tarthatók meg. Ugyanakkor a járvány első hullámának a tapasztalatait is figyelembe véve ma már a legtöbb területi kamara online módon is biztosítja a szakmai továbbképzéseken való részvétel lehetőségét. A továbbképzési naptárunkban jelenleg is közel 30, online módon elérhető szakmai képzés áll rendelkezésre. https://mmk.hu/szolgaltatasok/tovabbkepzes/naptar

Az egyes képzésekkel kapcsolatban közvetlenül a képzést szervező területi mérnöki kamarát keresse a képzés adatlapján megadott elérhetőségek valamelyikén!
kötelező jogi továbbképzés online módon továbbra is zavartalanul működik, ennek a részleteiről a https://mmk.hu/kepzesek/online oldalon tájékozódhatnak.


Beszámolók és vizsgák:

A beszámolókat és más jogosultsági vizsgákat elhalasztjuk, erről az eddig bejelentkezett vizsgázókat közvetlenül is értesítettük. Amint az online vizsgáztatás lehetővé válik, értesítjük az érintetteket. A jogszabályi akadályok elhárítást már kezdeményeztük.
Annak érdekében, hogy a vizsgára jelentkezetteket, és a közeljövőben jelentkezni szándékozókat ne érje hátrány, az ő esetükben a veszélyhelyzet idején lejáró okmányokra vonatkozó szabályokat fogjuk alkalmazni. Ennek megfelelően az a szakmagyakorló, akinek a vizsga teljesítésére kiszabott egyéves határideje a veszélyhelyzet idején járna le, a vizsgáját a veszélyhelyzet megszűnését követő 60. napig teljesítheti.
A vizsgákkal kapcsolatos aktuális információkat elérheti az országos kamara honlapján: ugyintezes/vizsga


Geodéziai minősítések meghosszabbítása:

2020. november 18-án jár le több száz olyan geodéziai tervező és szakértő jogosultsága, akik ezeket a jogosultságaikat a 327/2015. (XI. 10.) Korm. rendelet 2015-ös hatálybalépésekor, átsorolással szerezték meg. Az ő esetükben szintén a veszélyhelyzet idején lejáró okmányokra vonatkozó rendeleti szabályokat fogjuk alkalmazni.

Az a geodéziai tervező vagy szakértő, akinek a tervezői vagy szakértői engedélye a veszélyhelyzet idején járna le, az ennek a meghosszabbítására vonatkozó kérelmét a veszélyhelyzet megszűnését követő 60. napig nyújthatja be a területi mérnöki kamara titkára részére. A kérelem benyújtására vonatkozó egyéb kérdések esetén kérjük, hogy keressék közvetlenül a területi mérnöki kamarákat.


Beruházáslebonyolítói Mesteriskola és Nukleáris Szakértői Mesteriskola

A két mesteriskola szervezése folytatódik. A jelenlegi helyzetben valószínűleg tisztán online oktatás lesz, ez azonban később, a helyzet javulásával, változhat. A járványhelyzet az előkészítést és a mesteriskolák indítását lényegesen nem befolyásolja.

https://mernokvagyok.hu/bl-mesteriskola/
https://mernokvagyok.hu/nu-mesteriskola/


Gázszerelő igazolványok meghosszabbítása:

gázszerelői nyilvántartással összefüggő személyes ügyfélfogadás is szünetel. Kérjük, hogy amennyiben rendelkezik ügyfélkapu belépéssel, a bejelentését ebben az időszakban elsősorban elektronikus úton, E-PAPIRON (https://epapir.gov.hu) keresztül kezdeményezze.
A gázszerelő igazolványok esetében szintén alkalmazandók a veszélyhelyzet idején lejáró okmányokra vonatkozó rendeleti szabályok, azaz a veszélyhelyzet idején lejáró gázszerelő igazolványok a veszélyhelyzetet követő 60. napig érvényesek.
További részletek: https://mmk.hu/ugyintezes/gazszerelo-nyilvantartas

2020. november 16.
Nagy Gyula elnök