Cziczer János adta át az okleveleket a Magyar Mérnöki Kamara Tolna Megyei Energetikai Szakcsoportja által kiírt diplomatervpályázat nyerteseinek. A szakcsoport pilot jelleggel, első alkalommal hirdette meg a pályázatot, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson azoknak az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök hallgatóknak, akik a nukleáris ipar iránt elkötelezettséget éreznek és a szakdolgozatukkal olyan értékes gondolatokat fogalmaznak meg, amelyek a nukleáris energetika fejlődését, biztonságos üzemeltetését elősegítik.

Cziczer János elmondta: tíz pályamunka érkezett be a meghirdetett határidőig, melyeket a bíráló bizottság (elnöke: Cziczer János üzemeltetési igazgató Paks 2, tagjai: Hetzmann Albert TMMK Energetikai Szakcsoport elnökségi tag, Debreczeni Sándor TMMK Energetikai Szakcsoport elnök) átfogó szempontrendszer szerint értékelték a dolgozatokat. A hangsúlyosabb szempontok között meg kell említeni az egyéni tevékenységre visszavezethető megállapításokat és a fejlesztési javaslatokat, különös tekintettel a gyakorlati megvalósíthatóságra.

Az első helyezett Erdei Réka szakdolgozatában az atomerőművekben alkalmazott roncsolásmentes vizsgálatok megbízhatóságára szolgáló mutatókat elemezte és kimutathatósági valószínűségüket mutatta be.

Azonos pontszámmal lett második helyezett Molnár Ferenc és Rádi Róbert Dániel. Molnár Ferenc átfogóan értékelte a villamosenergia-termelés és a kapcsolódó károsanyag-kibocsátások jelenlegi és jövőbeni alakulását, Rádi Róbert Dániel pedig részletesen ismertette az AES-2006 típus fejlesztési alapját képező VVER-1000 blokktípus főbb technológiai paramétereit, illetve bemutatta a NAÜ által fejlesztett VVER-1000 szimulátort.

A harmadik helyezett Szakács Máté a nukleáris alapú energiatermelés új területét mutatta be.  Szakdolgozata ismertette a kis moduláris reaktorokat, amelyeknek működési elve a hagyományos atomerőművekkel azonos, ám technológiai szempontból teljesen eltérő működésűek.