Kedden délután került sor a Tolna Megyei Mérnöki Kamara (TMMK) idei Taggyűlésére és Szakmai Fórumára. Díjakat és címeket adtak át Szekszárdon, a Mészáros Borházban.
Palotásné Kővári Terézia, a TMMK elnöke elmondta: egy-egy ilyen gyűlésen a kamarával kapcsolatos éves eseményekről hangzanak el beszámolók, a pénzügyi teljesítés és terv is téma. Normális körülmények között május végéig tartják meg az éves gyűlést. Idén a koronavírus-járvány miatt tolódott szeptemberre, most azonban már szerét kellett ejteni. Járványügyi óvintézkedések mellett zajlott le a rendezvény, a maszk és kézfertőtlenítő használata kötelező volt. A határozatképességhez legalább negyvenöt tag jelenlétére van szükség – ez megvalósult.
A Tolna Megyei Mérnöki Kamaráért végzett tevékenység elismerése gyanánt járó Kőrösi Miklós Díjat Kaveczki László érdemelte ki, aki a TMMK Választási Jelölőbizottságának elnökeként is érdemeket szerzett. A TMMK Alkotói Díjat Tarr Jánosnak ítélték oda kiemelkedő mérnöki teljesítményéért. Tarr János 1992 óta tervezőként dolgozik; távközlési tervező, szakértő és erősáramú tervező. A díjról azt mondta: számára nagyon sokat jelent és nagyon nagy megtiszteltetés. A Bohli Antal Ifjúsági Díjat Komjáthy Attila földmérő mérnök kapta, az M6-os autópálya építése során nyújtott geodéta munkájáért.

 

A Postumus Alkotói Díjat Szabó György részére adományozták, akinek gyermekei – Szabó Noémi, Szabó Balázs és Szabó R. Emese – vették át az elismerést. Hídépítő mérnök, kamarai tag, a komáromi hídépítő munkák műszaki ellenőre volt. A hetvenöt év felettiek által elérhető Mérnöki Kamara Örökös Tag címeket is kiosztották Frigyesi Ferenc légtechnikai szakmérnök, gépészmérnök, Füredi Ferenc gépészmérnök és Ribányi József építőmérnök számára.

A keddi szakmai fórumon első alkalommal mutatták be Korcsmár István, a Tolna Megyei Mérnöki Kamara elnökségi tagjának a szekszárdi gázrobbanás következményeiről készített felvételét. Ehhez kapcsolódóan tartott előadást Péri Gábor, a TMMK elnökségi tagja, aki a gázrobbanást követő helyreállításhoz dolgozott ki statikai terveket.