A tagozat díjátadó ünnepségére január 29-én került sor a Magyar Mérnöki Kamara székhelyén. Nagy Gyula, az MMK elnöke és Parragh Dénes, a tagozat elnöke megnyitó szavai után Kőrösi Csaba igazgató, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Botos Andrea klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár tartott előadást a klímapolitika kihívásairól.

 

kornyezet-3

 

Ezek után került sor a díjak átadására. A kitüntetettek laudációját dr. Fekete Jenő György, a kuratórium elnöke ismertette.

A „Környezet védelméért” kitüntetést kapott Tóth Vilmos tagtársunk. A környezetvédelmi szakértők legrangosabb kitüntetését a Magyar Mérnöki Kamara Környezetvédelmi Tagozata adományozza, azok a kamarai tagok kaphatják meg, akik a környezetvédelem egy, vagy több szakterületén hosszú időn keresztül kiváló és eredményes teljesítményt nyújtottak, vagy valamely területen kimagasló eredményt értek el.

2019-ben a „Környezet védelméért” kitüntetésben részesült Laki Ferenc (Komárom-Esztergom megye), Lovrityné Kiss Beáta (Csongrád megye) és Tóth Vilmos (Tolna megye).

 

kornyezet 1