Szombathelyen tartotta kibővített elnökségi ülését a Magyar Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási és vízépítési tagozata. A háromnapos esemény aktualitását az október 8-án átadott dozmati víztározó adta.

A megnyitón Novák Gyula, a tagozat elnöke arról beszélt, hogy a vízválság és a klímaváltozás miatt a szakma nagy feladatok előtt áll. A jelenlévőket Déri Lajos, a Vas Megyei Mérnöki Kamara alelnöke, Harangozó Bertalan kormánymegbízott,  és dr. Puskás Tivadar, Szombathely leköszönő polgármestere is köszöntötte.

Átadták a tagozat által alapított Signum Aque díjakat: idén Kaveczki László vízgazdálkodási mérnök, Nádor István okleveles építőmérnök és Korcsmár István vízépítési szakmérnök részesült a rangos szakmai elismerésben. A programban előadások hangzottak el a vízgazdálkodás különböző területeiről, a vendégek megnézték a dozmati víztározót, és Szombathelyen is tettek egy városnéző kört.


További cikkek:

https://www.szombathely.hu/onkormanyzat/onkormanyzati-hirek/dr-puskas-tivadar/vizgazdalkodasi-szakemberek-ulese-szombathelyen.16897/

http://www.sztv.hu/hirek/vizugyi-szakemberek-tanacskoznak-szombathelyen-20191011

https://vasimmk.hu/hu/hirek/kihelyezett-kibovitett-elnoksegi-ules/