Jó hangulatban ünnepeltek a mérnökök a Tolna Megyei Mérnöki Kamara (TMMK) által megtartott 23. Tolna Megyei Mérnökbálon, melynek az idén a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ Rendezvényterme adott otthont.

Palotásné Kővári Terézia, a Tolna Megyei Mérnöki Kamara elnöke megnyitó beszédében a megyei kamara tavalyi évi tevékenységéről, illetve az idei évi terveiről szólt. Mint azt tudatta, a megyei mérnöki kamara 2018-ban is mozgalmas évet zárt. Tavasszal tartották meg taggyűléssel egybekötött első szakmai fórumukat, melyen a tavalyi díjazottjaik – Batu Árpád és Friedmann Tamás – előadás keretében mutatták be munkáikat.

Áprilisban szakmai előadással egybekötött, kihelyezett, kibővített elnökségi ülést tartottak Pakson, ahol a város fejlesztési elképzeléseiről, rendezési tervének módosításáról valamint néhány megvalósult beruházásról hallhattak – idézte fel a kamara elnöke. Hozzátette, az idén Bonyhádon tartják meg az elnöki ülést.

Palotásné Kővári Terézia szólt a megyei mérnöki kamara tavalyi munkájáról. Fotó: Kiss Albert

Mint azt Palotásné Kővári Terézia felidézte, májusban együttműködési megállapodást kötött a Tolna-, a Heves-, és a Nógrád Megyei Mérnöki Kamara. Hozzáfűzte, ez alkalomból Nógrád megyéből közel 40 fős csoport érkezett. A Tolna- és a Nógrád megyei mérnökök a szakmai programok részeként az atomerőműben is jártak.

A Mérnöknap során kirándulást szerveztek Budapestre, ahol a Puskás Stadion építési munkáit tekinteték meg színvonalas szakmai vezetés mellett. Miként a szakmai fórumok, úgy szintén sikeres rendezvény volt a kamara vízgazdálkodási és vízépítési, valamint a környezetvédelmi szakcsoportja által szervezett program is. Ennek során a Paks II. tervezett vízi létesítményei, valamint a Paksi Atomerőmű Zrt. területén zajló, dunai kisvízi védekezésre történő felkészüléssel kapcsolatosan is, de az atomerőmű területén működő monitoring rendszerről is hallhattak a résztvevők – tudatta Palotásné Kővári Terézia.

Zárásként hozzáfűzte, az idén áprilisban a megyei mérnöki kamara kirándulást szervez, melyen a komáromi híd építési munkáit tekintik meg.

Fotó: Kiss Albert

A rendezvény résztvevőit ugyancsak köszöntötte Reich Gyula, a Magyar Mérnöki Kamara elnökségi tagja, aki elmondta, az országos szervezetnek 19 500 regisztrált tagja van, a szervezet érdekkörébe összesen pedig mintegy 30 ezer mérnök tartozik. Mint elmondta, ebben az időszakban egyre-másra tartják meg báljukat a megyei mérnöki kamarák. Hozzáfűzte, nagy volt a „tülekedés” azért, hogy a Tolna Megyei Mérnökbálon ki képviselhesse az országos szervezetet.

Fotó: Kiss Albert

Tovább folytatódnak a Modern Városok Program – mérnöktársadalmat nagyban érintő – tervezési és kivitelezési munkái 2019-ben Szekszárdon. Még az idén megkezdődik a tudásközpont építése, valamint szintén megkezdődnek az új sportközpont, illetve a rekreációs központ tervezési munkái – mondta el Ács Rezső, Szekszárd polgármestere a bál megnyitóján. Hozzátette, az óvodai felújításokat, bővítéseket és az egészségügyi fejlesztéseket célzó projektek is folytatódnak a városban. Arról is szólt, hogy 2018-ban lezárult a létesülő tudásközpont tervezése, melyet helyi mérnökök végeztek el.

Mint a polgármester fogalmazott, munka bőven lesz az idén Szekszárdon. Kiemelte, számítanak a környékbeli mérnökök tudására és helyismeretére.

A 23. Tolna Megyei Mérnökbálon közreműködött a Bartina Néptánc Egyesület, a hangulatról Pecze Zsófia (ének), valamint Kéméndi Tamás (harmonika) és a Joy partyzenekar gondoskodott hajnalba nyúlóan, a műsorközlő Simon V. Zita volt.

Fotó: Kiss Albert

 

Forrás: kadarka.net 

A bálon készült további képek megtekinthetők:

a kadarka.net oldalán: http://kadarka.net/cikkek-kat/jo-hangulatban-baloztak-a-tolna-megyei-mernokok-szekszardon

a teol.hu oldalán: https://www.teol.hu/galeria/mernokbal/