„K3”-ak megállapodása

Magyarország három legkisebb létszámú területi mérnöki kamarája – a tolnai, a hevesi és a nógrádi – elhatározta, hogy szorosabbra fűzi kapcsolatát. Hosszas egyeztetés, előzetes konzultációk után megszületett a végleges változat, melyet mindhárom kamara elnöksége, illetve taggyűlése jóvá is hagyott. A megállapodásban – mely nevében a három kis kamara (K3) rövidítéséből alakult – rögzítették, hogy melyek azok az alapelvek melyek mentén együttműködnek, és milyen módon segítik, informálják egymás tevékenységét.

Az együttműködés első eseményeként egy csaknem 35 fős „nógrádi mérnökdelegáció” járt Tolna megyében az ottani kamara meghívására. A két napos látogatásra gazdag programot állított össze a tolnai elnökség. Többek között látogatást tettünk a Paksi Atomerőműben, megismerkedtünk Paks és Szekszárd kulturális, irodalmi, történelmi, építészeti nevezetességeivel, de természetesen megkóstoltuk a helyi – paksi – halászlét, valamint a tájegység kitűnő borait. Az első nap estéjén egy jó hangulatú vacsora és kötetlen beszélgetés közben kölcsönösen bemutatkoztunk, megismertük egymás tevékenységét, az ottani kollégákat és sort kerítettünk a megállapodás aláírására is.

Idézet a megállapodásból: „Az együttműködés tagjai a megvalósítandó cél érdekében a következő feladatokat vállalják:

  • Évente legalább egy alkalommal baráti találkozót tartanak váltott helyszínnel.
  • Megismertetik egymás mérnökeinek munkáját, megosztják tapasztalataikat.
  • Meghívják egymást a rendezvényeikre, továbbképzéseikre.
  • Megadják mindazon kedvezményeket a másik két megye kamara tagjainak, amelyeket saját megyei tagjaik megkapnak (rendezvények, oktatás stb.)
  • Honlapjuk címlapján direkt elérést biztosítanak egymás honlapja számára.”

Reményeink szerint egy hasznos és gyümölcsöző együttműködés első eseménye után a közeljövőben viszont láthatjuk a mérnök kollégákat Nógrád megyében.

Harkai Miklós, NMMK elnökségi tag

 

forrás: Mérnök Újság  XXV. évf. 7. szám.