Éves taggyűlését tartotta péntek délután a Tolna Megyei Mérnöki Kamara a Garay Élmény Pincében, ahol többek között a „Kőrösi Miklós Díjat”, illetve a „Tolna Megyei Mérnöki Kamara Alkotói Díját” is átadták.

A Tolna Megyei Mérnöki Kamara pénteken megtartott éves taggyűlésén többek között meghallgatták és elfogadták az elnökség 2017. évi beszámolóját és ismertették, valamint szintén elfogadták az idei költségvetési tervet – tájékoztatott Palotásné Kővári Terézia, a kamara elnöke. Ezek mellett a tagok tájékoztatást kaptak az ez évi tervekről. Szó esett az idei továbbképzésekről, valamint rendezvényekről, így a 2018. évi szakai fórum megszervezéséről, illetve a Miniszterelnökségi pályázat felhasználásáról is.

Palotásné Kővári Terézia arról is beszámolt, hogy a tavalyi évet 427 fős tagsággal zárta a kamara. Hozzátette, 2016  év végéhez mérten kissé gyarapodott a taglétszám. Szintén tudatta, tagsággal nem rendelkező nyilvántartottaik száma 276 fő.

A taggyűlésen a hagyományhoz híven díjakat is átadtak. A mérnöki kamarában végzett  munkája elismeréseként „Kőrösi Miklós Díjat” vehetett át Batu Árpád okleveles építőmérnök. Eddigi mérnöki tevékenysége elismeréseként a „Tolna Megyei Mérnöki Kamara Alkotói Díját” adományozták Friedmann Tamás gépészmérnöknek. Mindkét elismerést Palotásné Kővári Terézia nyújtotta át a díjazottak részére.

A taggyűlésen résztvevők az alkotói díjjal elismert  Friedmann Tamás gépészmérnök szakmai előadását is meghallgathatták.

Mozgalmas évet zárt a kamara

A tavaly elnöknek újraválasztott Palotásné Kővári Terézia felidézte, előző évben tisztújító közgyűlést és tíz elnökségi ülést tartottak. Júniusban Tolnán kihelyezett, kibővített elnökségi ülést rendeztek, melynek célja volt a kamara tevékenységének megismertetése, a Tolnán lakó mérnökök helyben történő feladathoz juttatásának elősegítése, valamint a város megvalósult és tervezett műszaki fejlesztéseinek megismertetése. Utóbbi részeként az akkor még készülő tanuszoda építési munkáit is megtekintették.

Ezen túlmenően két szakmai fórumot tartottak. Az elsőt még februárban, éves tisztújító taggyűlésük keretében, a másodikat pedig decemberben, a szekszárdi művészetek házában. Az utóbbi, egész napos rendezvényen a mérnöktársadalom számára nagy kihívást jelentő  Paks II. beruházásról és a Sió projektről szerezhettek hasznos ismereteket a résztvevők.

A rendezvényen előadást tartott Süli János, a paksi atomerőmű-beruházást felügyelő miniszter, Dr. Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár, valamint Dr. Becskeházi Attila Csaba, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásához kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztésért, innovációért és lokalizációért felelős államtitkár.

Az előző évben megrendezett mérnökbálon első alkalommal adták át a Bohli Antal Ifjúsági Díjat, melyet Molnár Szabolcs vehetett át.

forrás: