Jubileumi estélyünket, az immáron huszadik Tolna megyei Mérnökbálunkat 2016. február 13-án, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar szekszárdi aulájában tartottuk.

Az idei első ünnepi találkozó kiváló alkalmat teremtett az emlékek rendezésére és arra is, hogy a különböző területeken, cégeknél, kisvállalkozásokban, hivatalokban vagy szakmai szervezetekben dolgozó mérnökök és családtagjaik egy jó hangulatú estét együtt töltsenek el. A dolgos (profán) hétköznapokat jeles ünnepi alkalmak, megszentelt (szakrális) napok szakítják meg. A bálozás forgataga is ezek közé tartozik. A tánc, a mulatság egyidős a civilizációval. Az ünnep, annak rítusa és szerepe, a közös élmény, az összetartozás erősítése mindnyájunk életének fontos részét képezi.

Az ünnepelni is tudó közösségünk február 13-án, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar ízlésesen feldíszített szekszárdi aulájában a Mérnökbál adta forgatagra, a társas kapcsolatok könnyedebb és emelkedettebb formájára váltott. Nagy szükségünk is volt rá, mert csak egy jó hangulatú estély kapcsán sikerül feltöltődni, s így lehetünk mosolyra is nyitottabbak a dolgos hétköznapokon.

Elsőként Palotásné Kővári Terézia okl. építőmérnök, a TMMK új elnöke köszöntötte a megjelent bálozókat, majd Bohli Antal barátunk színes fotója előtt egy mécses meggyújtásával emlékezett meg kamaránk elmúlt év szeptemberében váratlanul elhunyt elnökéről. Ezt követően Rónay István okl. építőmérnök, a Magyar Mérnöki Kamara alelnöke üdvözölte a megjelenteket és megnyitotta a 2016-os Mérnökbált.

A szekszárdi Bartina Néptáncegyüttes kiváló – a „Fölszállott a páva – 2015 a gyermekeké!” mottójú országos tehetségkutató verseny kategória-győztes gyermekcsoport – táncosainak nagy sikerű bemutatóját követően indult útjára az idei mulatság. A finom vacsora után éjfél előtt önálló programmal fellépett Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő.

Éjfél után a népes támogatóinknak köszönhetően következett az izgalmakban bővelkedő tombolasorsolás, melynek során gazdára talált több értékes ajándék. Ahogy az est elején, úgy ezt követően is, a Szekszárd környéki zenészekből alakult Horizont zenekar gondoskodott a talpalávalóról és dalaikkal folyamatosan fenntartották a jó hangulatot.

2016. február 16.

Készítette: Sipos László, a TMMK alelnöke