K-3 Társkamaráink honlapjai : Nógrád MegyeHeves Megye

Korábbi híreink

Irodai újranyitás – személyes ügyintézés

Tisztelt Kollégák!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. június 15-től az elektronikus ügyintézés mellett,  ismételten lehetőség nyílik az irodában történő személyes ügyintézésre is a megszokott ügyfélfogadási rend szerint:

Ügyfélfogadás:

Hétfő- Csütörtök: 9:00-15:00
Péntek: 8:00-13:00

A fenti dátumtól a kamarai vezetékes telefonon (06-74/407-420) is újra elérhetőek vagyunk.

Az Önök és kollégáink egészségének megóvása érdekében azonban kamaránk újranyitása az alábbi óvintézkedések mellett történik:

 • Amennyiben Ön közvetlen kapcsolatban van, vagy volt a közelmúltban igazoltan, vagy feltételezhetően fertőzött beteg személlyel, illetve a betegség legkisebb jelét megfigyeli saját magán, úgy kérjük, hogy ne lépjen be az irodába, helyette válassza az elektronikus vagy telefonos ügyintézést.

 

 • Kérjük, hogy az irodába belépve az ügyintézőkkel és egymással szemben is tartsák be a kellő távolságot.

 

A jogosultság kiadását követő egy éven belüli beszámoló vizsgával kapcsolatos tájékoztatót az mmk honlapján olvashatják: https://mmk.hu/ugyintezes/vizsga

Kérjük az érintettek a vizsgára való jelentkezésükről gondoskodni szíveskedjenek.

 

 

A PAKSI POLGÁRMESTERI HIVATAL pályázatot hirdet MAGASÉPÍTÉSI BERUHÁZÓI munkakör betöltésére

A PAKSI POLGÁRMESTERI HIVATAL PÁLYÁZATOT HIRDET

MAGASÉPÍTÉSI BERUHÁZÓI MUNKAKÖR

HATÁROZATLAN IDŐRE SZÓLÓ

BETÖLTÉSÉRE

 

A feladat jellege:

Önkormányzati ingatlanokkal kapcsolatos magasépítési fenntartási, beruházási feladatok ellátása.

A munkakör betöltésének feltételei:

 • magyar állampolgárság,
 • büntetlen előélet,
 • cselekvőképesség,
 • középfokú végzettség esetén építőipar ágazat, építészeti alapozó oktatásban szerzett végzettség (korábbi oktatási rendszerben építőipari szakközépiskola magasépítési tagozaton szerzett végzettség), vagy
 • egyetemi vagy főiskolai szintű
  • építőmérnök: szerkezetépítő szakirány,
  • építészmérnök,
  • szerkezetépítő szakmérnök
 • érvényes „B” kategóriás személygépkocsi-vezetői engedély megléte és járművezetési gyakorlat,
 • kiválasztás esetén vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség teljesítése.

Előnyt jelent:

 • középfokú végzettség esetén közigazgatási alapvizsga, felsőfokú végzettség esetén közigazgatási szakvizsga megléte,
 • szakmai (tervezői, kivitelezői, beruházói) gyakorlat,
 • közigazgatási gyakorlat,
 • általános építmények (ME-É) építési műszaki ellenőri szakterületen, vagy ugyanezen szakterületen – érvényes – korábbi műszaki ellenőri jogosultság megléte,
 • középfokú végzettség esetén magasépítő technikusi képesítés.

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

 • végzettséget, képzettséget igazoló okiratok másolata,
 • 3 hónapnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítvány,
 • a 87/2019. (IV.23.) Korm. rend. 1. sz. melléklete szerinti szakmai önéletrajz,
 • érvényes személygépkocsi-vezetői engedély másolata.

Illetmény és egyéb juttatások:

 • a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény szerint.

A pályázat benyújtási határideje: 2020. május 29.

Benyújtási határidőn postai benyújtás esetén 2020. május 29-ei postabélyegző, személyes vagy e-mailen történő benyújtás esetén 2020. május 29. 12,00 óra értendő.

A pályázatot a Paksi Polgármesteri Hivatal címére, Dr. Blazsek Balázs címzetes főjegyzőhöz kell benyújtani (7030 Paks, Dózsa Gy. út 55-61., e-mail: jegyzo@paks.hu).

A borítékra a címzésen túl írják rá „PÁLYÁZAT MAGASÉPÍTÉSI BERUHÁZÓI MUNKAKÖR BETÖLTÉSÉRE”, valamint a pályázat azonosító számát: JT/242/2020.

Az állással kapcsolatban érdeklődni Hum Ferenc műszaki osztályvezetőnél lehet a +36 75/500-526-os telefonszámon.

A pályázatok elbírálásának határideje: 2020. június 10.

A munkakör 2020. június 15. napjától tölthető be.

A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a pályázati eljárást indokolás nélkül eredménytelennek nyilvánítsa.

Koronavírus: rendkívüli intézkedések

Tisztelt Tagtársunk!

A Kormány 2020.03.11-én 15 órakor hatályba lépett 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelettel a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatója alapján a veszélyhelyzeti intézkedések keretében a Kormány a 100 főnél nagyobb beltéri, valamint az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket betiltja.

A rendelkezésnek megfelelően a szakmai továbbképzéseket átmenetileg felfüggesztjük, melyek remélhetőleg legkésőbb szeptembertől újra indulhatnak, ezen alkalmakról a korábbi gyakorlathoz hasonlóan e-mailben fogunk tájékoztatást adni.

Az országos kamara által szervezett beszámoló vizsgákat 2020. március 16-tól kezdődően átmenetileg, a veszélyhelyzet megszüntetéséig az MMK felfüggeszti, a meghirdetett vizsgákat lemondja. A jelentkezők számára a vizsgadíjat visszatéríti vagy egy következő alkalom díjába beszámítja.

A beszámoló vizsgán kívül szervezendő egyéb vizsgák már meghirdetett alkalmairól (épületenergetikai tanúsítói jogosultsági vizsga, villámvédelmi vizsga, geodéziai minősítő vizsga) minden esetben egyedileg dönt az MMK, tekintettel arra, hogy ezek a vizsgák a szakmagyakorlás megkezdésének feltételei, így a vizsga nélkül a kérelmezők a szakmagyakorlási jogosultságot sem tudják megszerezni.

Azon szakmagyakorlók esetén, akiknek az ötéves továbbképzési időszak, vagy az egyéves beszámoló vizsga időszak a veszélyhelyzet időszaka alatt jár le, és a képzési- vagy vizsgakötelezettségüket a rendkívüli intézkedések miatt nem tudják teljesíteni, a kötelezettségük teljesítésére 2020. december 31-ig adunk lehetőséget a pótlásra, a jogszabály szerinti szankciók alkalmazása (a jogosultságok felfüggesztése) nélkül. Mindez összhangban áll a kormány azon intézkedésével is, hogy a veszélyhelyzeti időszakban a lejáró személyes okmányokat sem kell megújítani, azok érvényessége automatikusan meghosszabbodik.

 Felhívjuk T. Tagtársunk figyelmét, a telefonos vagy elektronikus ügyintézési lehetőségekről, hogy a napi ügyintézés során is a minimálisra tudjuk szorítani a személyes jelenlétet igénylő ügyeket.

Bármilyen felmerülő kérdés esetén kérjük, hogy keressenek minket bizalommal!

Ügyfélfogadási tájékoztató

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy irodánk 2020. március 2-án (hétfőn) szabadság miatt ZÁRVA tart.

 

Ügyfélfogadási tájékoztató

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy irodánkban az ügyfélfogadás 2020.02.24-én  (hétfőn) 10:00 órától kezdődik.

 

Együttműködési megállapodást kötött egymással a KTE és a TMMK

A Közlekedéstudományi Egyesület Tolna Megyei Területi Szervezete 2019. december 12-én tartotta évzáró ünnepségét, melyen ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást kötött a Tolna Megyei Mérnöki Kamara és a KTE Tolna Megyei Területi Szervezete, kinyilvánítva azon szándékukat, hogy – kiemelten a közlekedési szakterületen – a jövőben együtt kívánnak működni.

 

Minden korábbinál több vendég a 24. TMMK Mérnökbálon

Immár 24. alkalommal tartotta meg a Tolna Megyei Mérnökbált a kamara megyei szervezete szombaton a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban. A rendezvényen, melyen Süli János tárca nélküli miniszer a Paks II. beruházás előrehaladásával kapcsolatosan tájékoztatást adott, Palotásné Kővári Terézia, a kamara elnöke elmondta, a szakmai szervezet taglétszáma – részben éppen a paksi beruházásnak hála – szépen gyarapodott az elmúlt években. 

Minden korábbinál többen vettek részt a szombaton a Babits Mihály Kulturális Központ Rendezvénytermében megtartott 24. Tolna Megyei Mérnökbálon. Mint az Palotásné Kővári Terézia, a Tolna Megyei Mérnök Kamara elnöke megnyitó beszédében elhangzott, a kamara 2019-ben is mozgalmas évet zárt, a szakmai programok pedig szép számú résztvevőt vonzottak.

Palotásné Kővári Terézia TMMK elnök. Fotó: Kiss Albert.

Felidézte, a kamara szervezésében tavasszal szakmai előadással egybekötött kihelyezett kibővített elnökségi ülést tartottak Bonyhádon, ahol a város fejlesztési terveiről hallhattak Filóné Ferencz Ibolya polgármestertől, majd megtekintették a készülő városi szennyvíztelep építési munkáit. Emellett szakmai kirándulást szerveztek az épülő komáromi Duna-híd megtekintésére, a kamara azóta elhunyt korábbi tagja, a néhai Szabó György vezetésével.

A májusban megrendezett taggyűlés keretében megtartott szakmai fórum alkalmával előző évi díjazottjaik – Péri Gábor okleveles építőmérnök, Béndek Ferenc okleveles gépészmérnök és Manga László okleveles környezetmérnök – tartottak szakmai előadást. A szakmai díjakkal kitüntetettek  köréből megemlítette még  szakmai munkásságuk elismeréseként Signum aquae díjjal kitüntetett Korcsmár Istvánt, és a Környezet védelméért díjjal kitüntetett Tóth Vilmost.

Süli János tárca nélküli miniszter (b) és Ács Rezső (k) is köszöntötte a bál vendégeit. Fotó: Kiss Albert.

A kamara az egyik aktuális elnökségi ülésén Pekárik Géza, a Paksi Atomerőmű vezérigazgatója részvételével a Pakson dolgozó mérnök kollégák részére a kamara által kínált szakmai lehetőségekről és egy megalakítandó energetikai szakcsoport elképzeléseiről beszélgettek.

A Szekszárdon ősszel megtartott második mérnöknap alkalmával az e mobilitás témakörét járták körül Süli János részvételével. A Paks II. beruházásért felelős tárca nélküli miniszter a szakmai fórumon keretében a bővítéssel kapcsolatos építési munkák előrehaladásáról adott tájékoztatást.

Palotásné Kővári Terézia felidézte, ősszel megalakult a megyei kamara hatodik szakcsoportja, az energetikai szakcsoport, melynek alakuló ülésén szakmai előadásokat hallhattak a résztvevők. Hozzáfűzte, a kamara szervezésében az idén is tartanak majd szakmai napot és szakmai kirándulást.

Az elnök örömmel osztotta meg, hogy az elmúlt három évben mintegy 7 százalékkal gyarapodott a kamara taglétszáma, részben a Paks II beruházásnak köszönhetően.

A Bartina Néptánc Egyesület táncosainak fellépése. Fotó: Kiss Albert

Süli János, Paks II. beruházásért felelős tárca nélküli miniszter a beruházással kapcsolatos fejleményekről megosztotta, június végén tervezik beadni a létesítési engedélykérelmet a főépületre vonatkozóan. Hozzátette, ennek elbírálási ideje legfeljebb 15 hónap, tehát az engedély kiadása 2021 szeptember végére történhet meg.

A miniszter megosztotta, jelenleg is zajlik három épület építése és hamarosan felgyorsulhat azoknak az engedélyeknek  a kiadása, melyek 119 műtárgy, közte 80 épület megépítéséhez szükségesek. A miniszter kiemelte, ezeket magyar vállalkozók, vállalkozások részvételével akarják megépíteni. Hozzáfűzte, mindehhez a mérnökök munkájára is nagy szükség van. Ugyancsak elmondta, a földkitermelési, talajmegmunkálási munkákat a tervezettnél előbb szeretnék elindítani, a vállalkozók versenyeztetése már zajlik, hamarosan pedig eredmény is várható. Hozzáfűzte ezeknél a munkánál is számítanak a magyar cégek részvételére.

Süli János arra is kitért, hogy az új atomerőművi blokkok révén a világpiaci árhoz mérten olcsón megtermelhető és ezáltal  kedvező áron értékesíthető villamosenergiának hála újabb nemzetközi vállalatok érkezhetnek – reményei szerint – akár a leszakadóban lévő Dél-Dunántúl régióba is.

Fotó: Kiss Albert

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere kiemelte, a mérnöktársadalom segítőkészségről tett tanúbizonyságot, amikor októberben gázrobbanás okozott komoly károkat, több társasházat is érintve. Mint mondta, a mérnökök az első szóra segítettek, a problémára pedig kreatív megoldást találtak.

A város első embere arra is felhívta a bálon résztvevő mérnökök figyelmét,  hogy hosszú előkészítő munka árán hamarosan több városi projekt, fejlesztés megy át a megvalósulás szakaszába. Hangsúlyozta, ezen projektek folyamán kiemelten számítanak a helybeli szakemberek munkájára.

A Tolna Megyei Mérnökbálon részt vett dr. Hajtó Ödön, a Magyar Mérnök Kamara alapító elnöke is, aki a jövőre tekintve a fenntarthatóságot jelölte meg jelszóként  a mérnöktársadalom számára. Emellett a mérnök kamara Heves-, Nógrád- és Somogy megyei testvérszervezetének elnöke is jelen volt. Továbbá több, az új blokkok létesítése kapcsán már Pakson dolgozó magas beosztású orosz szakember, tisztségviselő, többek között, Valerij Zorja, a Paks II. atomerőmű létesítéséért felelős projekt igazgató vállalati ügyekért felelős helyettese  is a bál vendége volt.

A  hajnalba nyúló mérnökbálon, melyen a Bartina Néptánc Egyesület táncosai is felléptek, a Joy Party Zenekar gondoskodott a kellemes hangulatról.

Fotó: Kiss Albert

Forrás: http://kadarka.net/cikkek-kat/minden-korabbinal-tobb-vendeg-a-24-tolna-megyei-mernokbalon

További cikk a bálról: https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/neptanc-es-humor-emelte-a-jo-hangulatot-2177091/

 

A bálról készült további képek megtekinthetők: 

https://drive.google.com/drive/folders/1Y_3NAr8pgYWFxBWEwm8KSHG2D56fRf60

Kapcsolataink

mmk mvm tolnamegyeikormanyhivatal tolnamegye szekszard kpvk ddek kte hidrlogo ete aliscabau tarrkft szc nyomda