K-3 Társkamaráink honlapjai : Nógrád MegyeHeves Megye

Korábbi híreink

Ügyfélfogadási tájékoztató

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket,

hogy irodánk 2019. október 28-án (hétfőn)

10:00 órától tart nyitva.

Új építőipari pályázati lehetőség mérnökvállalkozásoknak is!

Megjelent az Innovációs és Technológiai minisztérium legújabb pályázati kiírása az építőipari cégek, köztük a mérnöki tervezőirodák részére.

 A pályázati kiírás figyelembe veszi a kamara több, korábbi javaslatát, így a mérnök irodák pályázati lehetőségét a korábbihoz képest kibővítették.

pályázati lehetőség

A pályázati kiírás figyelembe veszi a kamara korábbi javaslatait, így a mérnök irodák pályázati lehetőségét a korábbihoz képest kibővítették:

  1. A 10 alkalmazottnál többet foglalkoztató kis és közepes vállalkozások 25 és 400 millió forint közötti összegre pályázhatnak.
  2. Az 5-9 alkalmazottat foglalkoztató mikrovállalkozások 8 és 50 millió forint közötti összegre pályázhatnak.

Az elszámolható tevékenységek kiemelten:

  • eszközök és szoftverek beszerzésének a költségei
  • beruházás-menedzsment képzés, BIM képzés költségei (ezek a kamaránál is indulnak idén ősszel, kérjük, érdeklődés esetén írjon az info@mmk.hu címre)
  • innovációs, technológiai audit költsége

A tevékenységek részletes leírását a pályázati kiírás tartalmazza: PÁLYÁZATI KIÍRÁS LETÖLTÉSE

Az elérhető támogatási intenzitás a megpályázott tevékenységtől és a vállalkozás méretétől függ.

Benyújtási határidő: 2019. október 4.

A támogatási kérelem elektronikusan a https://eptk.fair.gov.hu/ honlapon nyújtható be. (Az EPTK rendszer által generált nyilatkozatot papír alapon is meg kell küldeni!)

A pályázatokat az ÉMI Nonprofit Kft. kezeli. A pályázattal kapcsolatban a +36-26-503-258 telefonszámon és az epito4@emi.hu email címen tudnak érdeklődni.

Tekintettel a rövid benyújtási határidőre, a Magyar Mérnöki Kamara is minden segítséget megpróbál megadni az érdeklődő tagjai részére. Kérjük, hogy kérdés esetén az epitoipari-palyazat@mmk.hu címen keressenek bennünket.

“Atomenergia – A biztos jövő” címmel hirdet ösztöndíjprogramot a Paks II. Zrt.

Tanulmányi Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt. Az „Atomenergia – A biztos jövő” elnevezésű program célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését az energetika, az atomenergia iránt, egyúttal tehetséges, jól képzett szakemberekkel erősítse a Paks II. projekt megvalósításán dolgozó szakembergárdát. A 2019/2020-as tanévben induló programban középiskolások és egyetemisták is pályázhatnak.

Paks ösztöndíj

Atomenergia – A biztos jövő” címmel indítja útjára Tanulmányi Ösztöndíjprogramját a Paks II. Zrt. annak érdekében, hogy ösztönözze a fiatalokat a műszaki pályára, konkrétan az atomenergetika szakterületére. Ahogy arról Mittler István a cég kommunikációs igazgatója a TelePaks Televízió stúdiójában beszámolt, a program vonzó támogatási rendszerrel ösztönzi jelentkezésre a pályaválasztás előtt álló fiatalokat: három, egymásra épülő szakasz keretében akár a középiskolai évektől a mesterszakos diploma megszerzéséig célzott szakmai orientációt és versenyképes juttatási csomagot nyújt, valamint álláslehetőséget kínál a felsőfokú tanulmányaikat befejező hallgatók számára.

    Az ösztöndíjra a paksi Energetikai Szakgimnázium és Kollégium (ESZI) diákjai, illetve a pályázati programban megjelölt felsőoktatási intézmények, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Pannon Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Dunaújvárosi Egyetem, az Óbudai Egyetem meghatározott képzéseinek hallgatói pályázhatnak 2019. szeptember 20-ig – tette hozzá Bognár Péter, a Paks II. Zrt. humán erőforrás igazgatója. A benyújtott pályamunkák előzetes elbírálását követően a legjobbnak ítélt pályázók felvételi elbeszélgetésen vesznek részt; az így elért eredmények alapján bíráló bizottság dönt arról, hogy kik kapcsolódhatnak be a programba. A Paks II. Zrt. öt középiskolás, valamint összesen 10 alapképzésben vagy mesterképzésben részt vevő egyetemi hallgató számára biztosít ösztöndíjat a 2019/2020-as tanévtől.

A nyertes pályázók, amennyiben az ESZI diákjai, félévente bruttó 75 ezer forint ösztöndíjban részesülnek, ha felsőoktatási intézményben tanulnak, félévenként bruttó 300 ezer forint ösztöndíjat kapnak.

A részletes pályázati feltételek itt olvashatóak, a jelentkezéshez szükséges dokumentumok ugyanitt letölthetők.

Forrás: mmk.hu

Kapcsolataink

mmk mvm tolnamegyeikormanyhivatal tolnamegye szekszard kpvk ddek kte hidrlogo ete aliscabau tarrkft szc nyomda