K-3 Társkamaráink honlapjai : Nógrád MegyeHeves Megye

Korábbi híreink

Elhunyt Dr. M. Csizmadia Béla

Tisztelt Kollégák!

Mély fájdalommal tudatjuk Önökkel, hogy életének 77. évében hosszantartó betegségben elhunyt Dr. M. Csizmadia Béla, a BPMK elnökségi tagja, a MMK gépészeti Tagozat elnöke. A család és a barátok fájdalmában osztozva búcsúznak tőle pályatársai és mérnök kollégái. Dr. M. Csizmadia Bélát társadalmi szerepvállalása legnagyobb hazai mérnökök sorába emeli, a mérnöki kamaráért végzett munkája pedig követendő példa a hazai mérnöki közösség minden tagja számára.

Dr. M. Csizmadia Béla temetése június 14-én, pénteken 15 órakor lesz Agárdon, a katolikus temetőben.

Ügyfélfogadási tájékoztató

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy irodánk 2019.06.06-án  (csütörtökön) iratkezelési workshopon való részvétel miatt ZÁRVA tart.

 

Elhunyt Szabó György

 

Mély megrendüléssel és fájdalommal tudatjuk tagjainkkal, hogy Szabó György hídépítő mérnök kollégánk, mérnök kamarai tagtársunk, a komáromi hídépítő munkák műszaki ellenőre, az április 26-i szakmai kirándulásunk szervezője 2019.05.17-én életének 67. évében váratlanul elhunyt.

Szabó György temetése 2019. május 30-án 15:00 órakor lesz a szekszárdi alsóvárosi temetőben.

A család tisztelettel kéri a temetésen résztvevőket, hogy mindenki mindössze egy szál fehér vagy kék rózsával búcsúzzon az elhunyttól.

 


A PAKSI POLGÁRMESTERI HIVATAL PÁLYÁZATOT HIRDET MAGASÉPÍTÉSI BERUHÁZÓI MUNKAKÖR BETÖLTÉSÉRE

A PAKSI POLGÁRMESTERI HIVATAL PÁLYÁZATOT HIRDET

MAGASÉPÍTÉSI BERUHÁZÓI MUNKAKÖR HATÁROZATLAN IDŐRE SZÓLÓ

BETÖLTÉSÉRE

 

A feladat jellege:

Önkormányzati ingatlanokkal kapcsolatos magasépítési fenntartási, beruházási feladatok ellátása.

A munkakör betöltésének feltételei:

 • magyar állampolgárság,
 • büntetlen előélet,
 • cselekvőképesség,
 • egyetemi vagy főiskolai szintű
  • építőmérnök: szerkezetépítő szakirány,
  • építészmérnök,
  • szerkezetépítő szakmérnök
 • érvényes „B” kategóriás személygépkocsi-vezetői engedély megléte és járművezetési gyakorlat,
 • kiválasztás esetén vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség teljesítése.

Előnyt jelent:

 • közigazgatási szakvizsga megléte,
 • szakmai (tervezői, kivitelezői, beruházói) gyakorlat,
 • közigazgatási gyakorlat,
 • általános építmények (ME-É) építési műszaki ellenőri szakterületen, vagy ugyanezen szakterületen – érvényes – korábbi műszaki ellenőri jogosultság megléte.

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

 • végzettséget, képzettséget igazoló okiratok másolata,
 • 3 hónapnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítvány,
 • a 87/2019. (IV.23.) Korm. rend. 1. sz. melléklete szerinti szakmai önéletrajz,
 • érvényes személygépkocsi-vezetői engedély másolata.

Illetmény és egyéb juttatások:

 • a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX törvény szerint.

A pályázat benyújtási határideje: 2019. június 17.

Benyújtási határidőn postai benyújtás esetén 2019. június 17-ei postabélyegző, személyes benyújtás esetén 2019. június 17. 16,00 óra értendő.

A pályázatot a Paksi Polgármesteri Hivatal címére, Dr. Blazsek Balázs címzetes főjegyzőhöz kell benyújtani (7030 Paks, Dózsa Gy. út 55-61.).

A borítékra a címzésen túl írják rá „PÁLYÁZAT MAGASÉPÍTÉSI BERUHÁZÓI MUNKAKÖR BETÖLTÉSÉRE”, valamint a pályázat azonosító számát: JT/232/2019.

Az állással kapcsolatban érdeklődni Hum Ferenc műszaki osztályvezetőnél lehet a 75/500-526-os telefonszámon.

A pályázatok elbírálásának határideje: 2019. június 25.

A munkakör 2019. július 1. napjától tölthető be.

A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a pályázati eljárást indokolás nélkül eredménytelennek nyilvánítsa.

 

 

Az álláshirdetés pdf formátumban:

A Tolna Megyei Mérnöki Kamara 2019. évi Taggyűlése

A Tolna Megyei Mérnöki Kamara péntek délután, a Mészáros Borházban tartotta meg idei taggyűlését, melyen többek között részt vett dr. Virág Rudolf, a Magyar Mérnöki Kamara főtitkára, illetve dr. Hajtó Ödön annak alapítója, korábbi elnöke. A rendezvényen Palotásné Kővári Terézia elnök asszony három szekszárdi mérnök részére nyújtott át elismerést.

A Tolna Megyei Megyei Mérnöki Kamara taggyűlésén dr. Virág Rudolf, a Magyar Mérnöki Kamara főtitkára a mérnöktársadalmat érintő tavalyi fontosabb történésekről adott tájékoztatást a jelenlévőknek.

Mint elmondta, a kamara tagságának régi kívánsága a szabványokhoz való méltányosabb hozzájutás. Kiemelte, sikerült olyan törvényi szabályozást elérni, amelynek köszönhetően lehetővé vált a szabványszerzés támogatása. Hozzátette, a Magyar Szabványügyi Testület mellett most van szerveződőben egy olyan bizottság, mely azokat a szabványokat igyekszik majd összegyűjteni, melyek a kedvezményezetti körbe tartoznak. Megjegyezte, szeretnék, ha a mérnöki tervezés szakértői feladatokat érintő szabványok nagy része bekerülne ebbe a körbe.

Hangsúlyozta, nagyot sikerült előrelépni a tanúsítások terén is. Mint azt részletezte, a kamara kidolgozta ennek rendszerét, mely a tapasztalat alapján bevált. Hozzáfűzte, a kamara által kiadott tanúsítás bizonyítja, hogy annak birtokosa ért az adott tervezési feladathoz. A főtitkár szavai szerint komoly keletje van a tanúsításoknak és azt a piac elfogadja.

Dr. Virág Rudolf (j), dr. Hajtó Ödön, Palotásné Kővári Terézia és Fenyvesi Csaba. Fotó: kadarka.net

Dr. Virág Rudolf arról is szólt, hogy igyekeznek a mérnökigazolványhoz kapcsolódó kedvezmények körét bővíteni. A kedvezményi kör többek között szakmai felelősségbiztosítással és a hozzá kapcsolódó utas-, valamint egészségbiztosítással gyarapodott. Azt is megemlítette, hogy módosult a továbbképzési szabályzat, melyet igyekeztek rugalmasabbá tenni. A változásnak hála a kötelező továbbképzések közé egyre több olyan szakmai konferencia kerül be, melyeken a szakmai piacról érkezők tudnak olyan előadásokat tartani, amik valódi tudást kínálnak.

Tavalyi rendezvényeik közül kiemelte az Építőmérnök 200 konferenciát és plakátkiállítást, melyet a tavaly 200 éve megkezdett mérnökképzés kapcsán nagy sikerrel tartottak meg szeptemberben Budapesten. A rendezvény célja az volt, hogy rátereljék a figyelmet az építőmérnöki szakterületre – tette hozzá.

A Magyar  Mérnöki Kamara főtitkára zárásként elmondta, szeretnék a továbbképzések rendszerét javítani és a sikeresen működő mesteriskola-rendszert folytatni.

A taggyűlésen dr. Hajtó Ödön, a Magyar Mérnöki Kamara alapító elnöke az első országos szervezet működéséről, illetőleg a jelenlegi országos szervezet megalapításához vezető folyamatokról, lépésekről, a szervezet megalakításának történetéről, valamint az 1996-ban elfogadott mérnöki kamarai törvénnyel kapcsolatban szólt előadásában.

Palotásné Kővári Terézia, a Tolna Megyei Mérnöki Kamara elnöke beszámolójában elhangzott, a Paksi Atomerőmű bővítésének előkészítési munkálatainak megkezdése óta jócskán, mintegy 10 százalékkal gyarapodott a megyei szervezet tagsága, mely tavaly 450 főt számlált. A szakmai munkával összefüggésben többek között megemlítette, a megyei kamara 2018-ban tíz elnökségi ülést és egy taggyűlést tartott. Arról is szólt, hogy a szervezet hat szakcsoportja működött tavaly, ebből négy saját, önálló szakmai fórumot is rendezett.

Fotó: kadarka.net

Az elnök az előző év legfontosabb eseményei között említette meg a Szekszárdon megtartott regionális találkozót. Felidézte, a TMMK tavaly májusban fogadta a Nógrád Megyei Mérnöki Kamara küldöttségét. Hozzátette, a szakmai nappal, -kirándulással egybekötött találkozó alkalmával írták alá a K3 elnevezésű – mely a három kis megyére, Hevesre, Nógrádra és Tolnára utal – együttműködési megállapodást.

Palotásné Kővári Terézia  ugyancsak kiemelte, tavaly novemberben a megyei szervezet is megrendezte a dr. Virág Rudolf által is említett Építőmérnök 200 című plakátkiállítás Tolna megyei változatát a szekszárdi Garay János Gimnázium udvarán. A közel negyven plakátból álló kiállítással és a hozzá kapcsolódó előadássorozattal a pályaválasztás előtt álló diákok építőmérnöki munka iránti figyelmét szerették volna felkelteni.

A Tolna Megyei Mérnöki Kamara taggyűlésén elismeréseket is átadott Palotásné Kővári Terézia elnök asszony.

A kamaráért végzett tevékenység elismerésére alapított Kőrösi Miklós Díjat az idén a szekszárdi Péri Gábor okleveles építőmérnök, a TMMK alapító tagja, a szervezet elnökségi tagja vehette át a TMMK Tartószerkezeti Szakcsoportjának elnökeként és és a TMMK elnökségi tagjaként végzett munkájáért.

A Tolna Megyei Mérnöki Kamara Alkotói Díjat az ugyancsak szekszárdi Bérek Ferenc okleveles gépészmérnök, a TMMK alapító tagja kapta a szakterületén végzett több évtizedes kiemelkedő tevékenysége elismeréseként.

Palotásné Kővári Terézia emellett Bohli Antal Ifjúsági Díjat adott át a Szekszárdon élő, de Pakson dolgozó Manga László okleveles környezetmérnöknek, a TMMK Környezetvédelmi Szakcsoportja elnökségi tagjának, kiemelkedő mérnöki munkája és számtalan hazai és külföldi szakmai publikációja elismeréséül.

A taggyűlésen a résztvevők elfogadták az elnökség tavalyi évre vonatkozó beszámolóját és pénzügyi teljesítését, valamint az idei évi pénzügyi tervet és az alapszabály módosítását.

Forrás: Kadarka.net

Eredeti cikk: http://kadarka.net/cikkek-kat/harom-szekszardi-mernok-vehetett-at-dijat-a-kamaratol

 

Szakmai kirándulás 2019 Komárom /képek/

“Komáromi új Duna-híd — Monostori Erőd

A Tolna Megyei Mérnöki Kamara tagjai számára szakmai kirándulást szervezett a közelmúltban. A szakmai nap elsődleges célja volt a Komáromnál épülő új Duna-híd megtekintése az építés jelenlegi szakaszában, és eközben megismerni az alkalmazott technikát, technológiát.
Az egypilonos, ferdekábeles hídszerkezet 252 méteres támaszközzel, és 118 méter magas pilonnal épül. A támaszközök a magyar oldal felől 66+252+120+96+66 m. A felszerkezet teljes hossza 601,60 m hosszú.
Az új Duna-híd a meglévő vasúti hídtól 170 m-rel, a városközpontban lévő Erzsébet Duna-hídtól 2,8 km-rel feljebb (folyásiránnyal szemben) épül.
A „bemutató” a látogatói központban előadással kezdődött, majd a terepen folytatódott. Alapos ismeretekre tehettünk szert az ott töltött néhány óra leforgása alatt.
A program lehetővé tette, hogy a csoport ellátogasson a Monostori Erődbe is, ahol a helyi idegenvezető jóvoltából megismerhettük az Erőd dicső múltját, későbbi sanyarú sorsát, jelenlegi éledezését.
A szakmai nap jó volt, szép volt, szakmai ismeretek gyarapítására alkalmas volt.
Köszönet a szervezőknek.”

Sebestyén Lajos kamarai tag

 

Kapcsolataink

mmk mvm tolnamegyeikormanyhivatal tolnamegye szekszard kpvk ddek kte hidrlogo ete aliscabau tarrkft szc nyomda